Καλώς ήρθατε

Το θράσος σε όλο του το μεγαλείο...

Πολύ σημαντικά όσα δήλωσε προχτές σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα» ο υπουργός Εσωτερικών. Ο κ. Ραγκούσης, κοινωνός του φινετσάτου παραβολικού λόγου τον οποίο έχει αναγάγει σε επιστήμη το ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να επισημάνει το μέγεθος του προβλήματος, φιλοδώρησε το έθνος με την ακόλουθη πληροφορία: «Το χρέος - είπε - είναι πνευμονία, δεν είναι κρυολόγημα».

Η διάγνωση είναι πολύ σοβαρή.

Αφενός διότι γίνεται από τον αποκαλούμενο και «πρωθυπουργεύοντα εσωτερικού». Αφετέρου διότι θυμίζει εκείνα τα...ωραία του «δόκτορα» Ντομινίκ Στρος - Καν, ο οποίος προσφάτως μας είχε μαλώσει να παίρνουμε ανελλιπώς τα «φάρμακα» που μας χορηγεί ο «γιατρός», δηλαδή το ΔΝΤ.

Δεδομένης της κρισιμότητας που αποπνέουν οι παραπάνω τοποθετήσεις των θεραπόντων ιατρών, ας δούμε τώρα πώς εξελίσσεται η πορεία του «ασθενούς»:

α) Τα περίφημα σπρεντ δανεισμού του ελληνικού δημοσίου, στα τέλη του 2009, ήταν κάτω από τις 250 μονάδες βάσης.

Ένα χρόνο αργότερα, στα τέλη του 2010 - και μετά από εφτά μήνες εφαρμογής του μνημονίου - τα σπρεντ είχαν εκτιναχθεί στις 1.000 μονάδες. Χτες μόλις τα σπρεντ κινούντο στις 900 μονάδες βάσης.

Με άλλα λόγια οι «σωτήρες» του λαού και του τόπου πέτυχαν έναν πραγματικό άθλο: Από τον καιρό που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας και από τη στιγμή που έφεραν την τρόικα για να συνδράμει το έργο τους, κατάφεραν και... τετραπλασίασαν τα τοκογλυφικά με τα οποία γδέρνουν την Ελλάδα οι περιβόητες «αγορές».

Πρόκειται για τις ίδιες «αγορές» τον «κατευνασμό» των οποίων έχει αναλάβει το ΠΑΣΟΚ εφαρμόζοντας το μείγμα της γνωστής «σοσιαλιστικής» άμα τε και «πατριωτικής» συνταγής: Μείωση μισθών και συντάξεων, επιβολή εξοντωτικών φόρων, ξεπούλημα (συγνώμη: «αξιοποίηση») της δημόσιας περιουσίας κ.ο.κ.

β) Το δημόσιο χρέος, ένεκα του οποίου υποτίθεται ότι οι Έλληνες υφίστανται τις «αναγκαίες» θυσίες, μετά τις αναθεωρήσεις και τις κόντρα αναθεωρήσεις, στα τέλη του 2009 «έκλεισε» - με τη βούλα της ΕΕ - στα 298 δισ. ευρώ. Ήτοι 126,8% του ΑΕΠ.


Ένα χρόνο αργότερα, στα τέλη του 2010 - και μετά από δύο διαδοχικές «επικαιροποιήσεις» του μνημονίου - το δημόσιο χρέος της Ελλάδας αυξήθηκε στα 340 δισ. ευρώ. Ήτοι 150% του ΑΕΠ.

Πρόκειται για δεύτερο κατά σειρά άθλο, ακόμα μεγαλύτερο και από τον προηγούμενο: Η κυβέρνηση, η οποία όσα πράττει και διαπράττει τα δικαιολογεί στο όνομα της μείωσης του χρέους, κατόρθωσε μέσα σε ένα χρόνο και διόγκωσε περαιτέρω το χρέος. Είναι το ίδιο αυτό χρέος από το οποίο πασχίζει, υποτίθεται, να μας απαλλάξει!

Θα συνιστούσε σουρεαλισμό, αν δεν επρόκειτο για έγκλημα και αγριανθρωπισμό. Οι κύριοι που έχουν αναλάβει τη «θεραπεία» μας είναι αδίστακτοι: Την ώρα ακριβώς που έχουν ανοίξει «ντέλα» τις πόρτες και τα παράθυρα κατευθύνοντας όλους τους ανέμους πάνω στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας, κάνουν κηρύγματα και ποζάρουν σαν «ειδικοί» στην αντιμετώπιση της «πνευμονίας»!

Το συμπέρασμα είναι μάλλον πρόδηλο: Το μόνο αληθινό που υπάρχει πάνω τους είναι το «Αληθινό θράσος» τους. Διαθέτουν τόσο και τέτοιο «αληθινό θράσος», που μπροστά του ωχριά ακόμα και εκείνο της ομότιτλης ταινίας που αυτόν τον καιρό προβάλλεται στους κινηματογράφους.
γράφει ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
από τον Ριζοσπάστη
Σχόλιο apneagr: Και αν πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να ανταποκριθεί στο χρέος, υπάρχει πρόβλημα...

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails