Καλώς ήρθατε

Η μονιμότητα και οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι ζήτημα ταμπού;

Η μονιμότητα των Δ. Υ. επιτάσσεται από διατάξεις του Συντάγματος (για όσους έχουν μελετήσει το κείμενο του Συντάγματος). Έστω μια απλή ανάγνωση του κειμένου τούτου δεν βλάπτει, όσους τουλάχιστο αρθρογραφούν.

Μόνο κατόπιν αναθεώρησης του Συντάγματος και των αντιστοίχων επιταγών, υπάρχει δυνατότητα απόλυσης των Δ.Υ. Είναι αφελείς όσοι πιστεύουν ότι οι Δ.Υ. συντηρούνται με το μισθό τους. Λ.χ. οι περισσότεροι καθηγητές - δάσκαλοι (το 70% των Δ.Υ.), μέσω των ιδιαίτερων μαθημάτων (50-80 ευρώ ανά ώρα) βγάζουν 4-5 μισθούς! Η πλειοψηφία επομένως αδιαφορούν για περικοπές μισθού και επιδομάτων. Η ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ!!!

Ποιοι πολιτικοί όμως θα τολμήσουν μια τέτοια αναθεώρηση Συντάγματος περί μονιμότητας Δ.Υ.;

Την επομένη θα διαλυθεί ολόκληρη η δημόσια διοίκηση που συνάμα είναι η τρίτη εξουσία, σύμφωνα με το ισχύον πολίτευμα δηλ. η Εκτελεστική που με τις... άλλες δυο (Δικαστική και Νομοθετική) θεμελιώνουν το οικοδόμημα του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Στην μπανανία μας αντί της Δημοκρατίας ισχύει το πολίτευμα της Κομματοκρατίας. Τούτο είναι οι ρίζα των δεινών του τόπου μας, όπου με τις ίδιες πέτρες που λιθοβολούνται οι άξιοι κτίζονται μετά θάνατο οι ανδριάντες τους (βλ. Ελευθέριο Βενιζέλο, Κολοκοτρώνη κ. α.).

Βεβαίως οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ δεν έχουν κατοχυρωμένη ΙΣΌΒΙΑ συνταγματικώς νομιμότητα και επομένως δεν θεωρούνται μόνιμοι Δ.Υ. κατά το Σύνταγμα.

Πολύς λόγος γίνεται και άφθονο μελάνι "χύνεται" συχνά γιά τη μονιμότητα των Δ. Υ. το οποίο εξυπηρετεί, κατά την γνώμη μου, μικροπολιτικές σκοπιμότητες

"Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν"!

6 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τα παραπάνω λεγόμενά σου
[Δεν θα δημοσιεύονται
*σχόλια υβριστικά, χυδαία, άσχετα με την ανάρτηση

*σχόλια που η "γλώσσα" τους δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο]

δεν είναι ύβρις αυτό που γράφεις ότι οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί ζούν από τα ιδιαίτερα των 50 - 80 €;
Το ερεύνησες και το διαπίστωσες;
Ή είναι σχόλιο που βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο;
Ένας εκπαιδευτικός!

apneagr είπε...

Αγαπητέ φίλε ανώνυμε 7:09 εκπαιδευτικέ

Οπως γράφω οι περισσότεροι καθηγητές - δάσκαλοι (το 70% των Δ.Υ.), μέσω των ιδιαίτερων μαθημάτων (50-80 ευρώ ανά ώρα) δεν καταλαβαίνω που είναι η ύβρις;

Εκτός και αν δεν θεωρείς ύβρις που οι συνάδελφοι σου (όχι όλοι) επίτηδες δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους με σκοπό να τα παίρνουν από τους γονείς στα φροντιστήρια.

Εκτός και αν δεν θεωρείς ύβρις που οι συνάδελφοι σου (όχι όλοι) έχουν γίνει δημόσιοι υπάλληλοι στην ψυχή και το μυαλό.

Εκτός και αν δεν θεωρείς ύβρις που οι συνάδελφοι σου (όχι όλοι) μόνο για να διαπαιδαγωγήσουν τα παιδιά μας δεν κάνουν... και πολλά άλλα, άλλωστε στην Ελλάδα ζούμε δυστυχώς και βέβαια το φταίξιμο δεν είναι μόνο των κακών εκπαιδευτικών.

Ανώνυμος είπε...

Σε ρώτησα συγκεκριμένα αν το ερεύνησες και το διαπίστωσες ότι οι περισσότεροι του κλάδου των εκπαιδευτικών κάνουν φροντιστήρια των 50-80€.Αυτό εννοούσα ύβρη.
Μην σκοτίζεσαι γι αυτό. Όσοι διορισμένοι έκαναν ιδιαίτερα έχουν καταγγελθεί ήδη από τα οργανωμένα φροντιστήρια (και συλλήψεις έγιναν και μπορεί να ξαναγίνουν).Για την πόλη μου μιλάω. Μή διασύρεις λοιπόν τον κλάδο αναφέροντας ποσοστά "οι περισσότεροι....." που δεν ισχύουν.

apneagr είπε...

Αγαπητέ φίλε εκπεδευτικέ νομίζω ότι ζούμε σε διαφορετική χώρα...

Έχω δυο παιδιά (γυμνάσιο κ λύκειο)και είμαι μέλος ενεργό του συλλόγου γονέων αυτό απαντά στο ερώτημα σου αν ερεύνησα το θέμα;

Ο κλάδος σου δεν διασύρεται από το αν πω εγώ ότι οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί τα παίρνουν από τα φροντιστήρια, διασύρεται από τις ίδιες τις πράξεις των εκπαιδευτικών (όχι όλων) που (σου ξαναλέω) είναι πιο δημόσιοι υπάλληλοι από όλους τους δημόσιους υπάλληλους...

Ευτυχώς βέβαια υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις εκπαιδευτικών... έναν από αυτούς είχα την τύχη να γνωρίσω και εγώ κατά την "θητεία" των παιδιών μου στο δημοτικό.

Νικος είπε...

Εχει δικιο το blog οτι μαλλον ζεις σε αλλη χωρα εκτος Ελλαδας για να πιστευεις οτι οι εκπεδευτικοι δεν τα παιρνουν στα φροντηστηρια. που ζεις ανθρωπε μου στην σουηδια ή στον καναδα

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον σε γυάλα ζει.

Related Posts with Thumbnails