Καλώς ήρθατε

Βλέπετε πουθενά φως;

Ποτέ άλλοτε δεν περάσαμε από τόσο στενές συμπληγάδες.
Ποτέ άλλοτε δεν αντιμετωπίσαμε τόσο εχθρικό περιβάλλον από το εξωτερικό.
Ποτέ άλλοτε η οικονομία μας δεν βρέθηκε κυριολεκτικά στον πάτο του βαρελιού.
Ποτέ άλλοτε οι προοπτικές ανάκαμψης δεν φάνταζαν τόσο απόμακρες.

Αντιμετωπίζουμε όμως, ως χώρα, την μεγαλύτερη κρίση. Την αντιμετωπίζουμε; Πώς;

Στο εξωτερικό:

* Η προσπάθεια να πείσουμε για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που κατέθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου επέφερε στην καλύτερη περίπτωση μια πρόσκαιρη πολιτική μετάθεση των όποιων κυρώσεων μας ετοιμάζουν.

* Η επιχείρηση επίθεσης (κερδοσκοπικών ή άλλων) των αγορών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Τα επιτόκια δανεισμού στα ύψη (Δανειζόμαστε από την Ευρώπη με υψηλότερο επιτόκιο απ' ότι χώρες που δεν ανήκουν σ' αυτήν π.χ. Τουρκία)

* Ο Υπουργός Οικονομίας βγαίνει στην γύρα για να μαζέψει δανεικά (από όπου βρει και σε ότι νόμισμα προκύψει...)

Στο εσωτερικό:

* Οι παλινωδίες, οι καθυστερήσεις και διστακτικότητα στη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων έχει σαν αποτέλεσμα κεφάλαια ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και να αποταμιεύονται σε ξένες τράπεζες.

* Η αναποφασιστικότητα και η καθυστέρηση ακόμη και στην τοποθέτηση στελεχών της κρατικής μηχανής και των Οργανισμών, τείνει να αρνητικοποιήσει το πρόσημο όποιων καλών πρωτοβουλιών σε - ανέξοδους- τομείς της πολιτικής.

* Προσπαθούν (μετά τις αντιδράσεις από μέσα κι απ' έξω, των τραπεζικών κύκλων) να μαζέψουν την πρόταση για την κάλυψη υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, τόσο που θα είναι σαν να μην έχει υπάρξει. (τόσος λόγος, χωρίς αντίκρυσμα...)

* Επιχειρούν με αύξηση των εμμέσων φόρων να κλείσουν τρύπες, αφού ούτε σκέψη για ουσιαστική φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου. Ήδη η "μεγαλοαστική εθνική τάξη" διοχέτευσε - και συνεχίζει να το κάνει απρόσκοπτα - τα δισεκατομμύριά της στο εξωτερικό, αρνούμενη να συμβάλλει στην επανόρθωση.

* Τα αποθεματικά των ταμείων έχουν φαγωθεί. Καμιά ποινή σε κανένα λαμόγιο. Πού είναι οι υπεύθυνοι των δομημένων ομολόγων και των επικίνδυνων τοποθετήσεων στο χρηματιστήριο;

* Σαν να μην έφταναν τα κολοσσιαία προβλήματα της οικονομίας, οι Υπουργοί αναλώνονται σε ανούσιες παλαιοκομματικού τύπου ανταγωνισμούς μεταξύ τους.

* Και η αξιωματική αντιπολίτευση, όμως δεν πάει καθόλου πίσω. Η μόνη αντιπολίτευση που γίνεται είναι με τον εσωνεοδημοκρατικό πόλεμο των φατριών (Ντόρα με αμφισβήτηση Σαμαρά, Μαρκόπουλος κατά Κυριάκου, Μαρκόπουλος κατά Σπηλιωτόπουλου κλπ)

* Οι αγρότες συνεχίζουν να κλείνουν την χώρα. Σαν να βρίσκονται σε άλλο κράτος. Διαβουλεύονται με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, αλλά απορρίπτουν την πρόσκληση του Έλληνα Πρωθυπουργού για συμμετοχή στην επίσημη εθνική διαβούλευση για την γεωργία.

* Οι Βουλευτές αρνούνται - όπως ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε - να συνδράμουν με περικοπές του μισθού και των προνομίων τους (θα σταματήσουν να αμείβονται μόνο για συμμετοχή σε επιτροπές, ανεξάρτητα αν συμμετέχουν πραγματικά ή όχι).
από το Ακτιβιστής

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails