Καλώς ήρθατε

Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει η δημοσιογραφία στη χώρα μας;Τόσο...


Κάποτε, ένας δημοσιογράφος-γυρολόγος των καναλιών, και πρώτος διδάξας της κρυφής κάμερας,ασχολιόταν με στρωματά,μουχλιασμένους κουραμπιέδες,μπαγιάτικα ψάρια,κρέατα και λοιπές...απάτες που αφορούν το καλάθι της νοικοκυράς (κλασική και δοκιμασμένη μέθοδος για ανεβασμένα νούμερα τηλεθέασης).
Ο...έγκριτος αυτός ρεπόρτερ λοιπόν,αφού προφανώς εξήντλησε τα τόσο σημαντικά θέματα που αναφέραμε παραπάνω,αποφάσισε ασχοληθεί με "Αποδείξεις" πάλι,αλλά και στην Πολιτική,όπως μας τονίζει με υπερηφάνεια στο σήμα της εκπομπής του.Φυσικά,δε θα μπορούσε να λείψει αυτός από το χορό των...

συνταρακτικών αποκαλύψεων για τη Μονή Βατοπεδίου,που εντάσσονται στο ευρύτερο πρόγραμμα λάσπης εναντίον του ηγούμενου Εφραίμ...

Μιλάμε φυσικά για το...καμάρι της δημοσιογραφίας,Νίκο Ευαγγελάτο.Αυτόν που η ΕΣΗΕΑ έχει καταδικάσει επανειλημμένως,με πιο πρόσφατη την καταδίκη του για τη συμμετοχή στις διαφημίσεις της Altec (ξέρετε,αυτής που πρόσφατα βάρεσε κανόνι).Για οποίον θέλει να μάθει περισσότερα για το θέμα, εδώ>>

Και πάμε τώρα στη προχτεσινή εκπομπή του σχετικά με τη Μονη Βατοπεδίου:Πολύ κακό για το τίποτα,αγαπητέ Νίκο!Κοινώς,άλλα λόγια αγαπιόμαστε και "δημοσιογραφία" επιπέδου νηπιαγωγείου,με βιντεάκια από youtube,κατινίστικες περιγραφές και πάρα πολλές ασάφειες,τις οποίες θα εξηγήσουμε παρακάτω.

Η εκπομπή λοιπόν,ξεκινά όχι με τα περιβόητα βίντεο,αλλά με αναφορά στις...υποτιθέμενες φιλανθρωπίες της Μονής.Από μια λίστα που έχει δώσει το μοναστήρι,ο Ευαγγελάτος ξεχώρισε 2-3 περιπτώσεις (από τις περίπου 100 που έγραφε το κατεβατό),στις οποίες είχαν δοθεί μεν χρήματα,αλλά όχι ετησίως! Κι αυτό ήταν το μεγάλο...σκάνδαλο για τον κυρ-Νίκο και την παρέα του! Ξεχάσαν όμως να μας πουν ότι η Μονη προχωρά στην ανέγερση γηροκομείου εντός του μοναστηριού αξιας 5 εκατομμυρίων ευρώ,δίνει πολλά χρήματα σε ιεραποστολές και διάφορους άλλους κοινωφελείς οργανισμούς σε Ρωσία,Αφρική,Σερβία κλπ,ενώ φροντίζει ακόμα και για υποτροφίες φοιτητών! Τέλος,ας μην ξεχνάμε και την παραχώρηση τεράστιων εκτάσεων γης σε προσφυγές μετά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Συνεχίζοντας,γίνεται ειρωνικός λόγος για τα έξοδα του μοναστηριού.Πάλι από μια μεγάλη λίστα ο "έγκριτος" δημοσιογράφος απομονώνει 4-5 γραμμές και αρχίζει την προπαγάνδα του:

-Έξοδα φωτογραφιών,4.000 ευρώ:"μα καλά,πόσες φωτογραφίες μπορεί να βγάλει κανείς με τόσα λεφτά;",αναρωτιέται.Η απάντηση που του δίνουμε είναι πολύ απλή και λογική:προφανώς,η Μονή ΠΛΗΡΩΣΕ επαγγελματία φωτογράφο μερικές φορές το χρόνο για να φωτογραφίσει διάφορες εκδηλώσεις του μοναστηρίου. Γιατί δεν πάει ο Ευαγγελάτος πχ. σ'ένα γάμο να μας πει πόσα ζητάνε οι φωτογράφοι για να τον καλύψουν;4.000 ευρώ είναι μικρο ποσό και τέλος πάντων απόλυτα λογικό,διότι δεν πληρώνεις μόνο το κόστος εκτύπωσης ή παραγωγής φωτογραφιών,αλλά ΚΥΡΙΩΣ αυτόν που τις βγάζει! Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβει αυτό ένας "έμπειρος" δημοσιογράφος;!

-Γκαράζ αυτοκίνητων,200.000 ευρώ:εδώ τα πράγματα περιπλέκονται.Εντός της Μονής δεν υπάρχει κανένα γκαράζ όχι αυτοκινήτων,άλλα ούτε...μουλαριών. ΠΡΟΦΑΝΩΣ εννοούν τα γκαράζ που υπάρχουν εκτός αυτής,στα οποία βάζουν τα αυτοκίνητα τους οι εργάτες και οι υπάλληλοι που δουλεύουν στις εργασίες αναστήλωσης κλπ και φυσικά όχι οι μονάχοι!

-Αποθήκη ξύλων,600.000 ευρώ:σίγουρα το ποσό ακούγεται υπερβολικό για κάποιον αδαή. ΟΜΩΣ,πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι οι εργασίες αναστήλωσης μεσαιωνικών κτισμάτων 1000 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΤΩΝ,έχουν τεράστιο κόστος,το οποίο εκτοξεύεται στα ύψη εξαιτίας και των εμπειρογνωμόνων που απαιτούνται για τη μελέτη των έργων. Κοινώς,δεν χτίζουν καμιά...πολυκατοικία με μπετόν,αλλά αναστηλώνουν πάρα πολύ παλιά κτίσματα. Υπάρχει διαφορά,δε νομίζετε;

Συνεχίζοντας, είδαμε επιτέλους το περιβόητο βίντεο με τις...φοβερές και τρομερές αποδείξεις για τη "δίπατη μεζονέτα της Μονής Βατοπεδίου". Φυσικά,το υλικό που προβλήθηκε είναι άκρως παραπλανητικό και ουδεμιά σχέση έχει με το συγκεκριμένο μοναστήρι,όπως τελικά παραδέχτηκε και ο ίδιος Ευαγγελάτος ("δεν ξέρω που είναι τραβηγμένο το βίντεο",είπε!!!). Τότε λοιπόν,ποιος μας λέει ότι δεν είναι το σπίτι ενός λαϊκού στις Καρυές; Και γιατί ο αγαπητός Νίκος έβαλε έναν ξένο-πιθανώς Αλβανό όπως φάνηκε από την προφορά,αλλά δεν παίρνουμε κι όρκο-εργάτη να έχει την κρυφή κάμερα και όχι έναν δημοσιογράφο; Αυτούς εννοεί για "εποχικούς συνεργάτες" του; Μα εδώ είναι φως φανάρι ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν μπήκε καν σε μοναστήρια! Απλά τράβηξε το πρώτο...ύποπτο κτίσμα που βρήκε,για να το παρουσιάσει μετά στον κόσμο ως τυπικό "κελί μοναχού"!!!

Μιλάμε για τρομερή...ποιότητα δημοσιογραφίας,έτσι; Αλλά ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι κάποιος ανάξιος μονάχος είχε το συγκεκριμένο "κελί",τι το τόσο προκλητικό βρήκε ο Ευαγγελάτος; Τον απλά ωραίο δερμάτινο καναπέ; Ή το ηλεκτρονικό θυροτηλέφωνο; Μήπως αυτός στο σπίτι του δεν έχει τέτοια; Δε λέμε οτι για να μονασει κάποιος χρειάζεται τα παραπάνω! Προς Θεού! Άλλο αυτό όμως κι άλλο να βγάζουμε "σουίτα" ένα απλό σύγχρονο σπίτι!

Τελευταίο κομμάτι στο "παζλ" της προπαγάνδας,η αναφορά στα δήθεν "χρήματα" που χρειάζεται για να πάει κάνεις στο Βατοπέδι!!! Εδώ,έχουμε να κάνουμε με κλασικό παράδειγμα δημοσιογραφικής αλητείας. Τι λέει λοιπόν,το "ρεπορτάζ";Ότι "για να πας στο Βατοπέδι,θα πληρώσεις:τα μεταφορικά του πούλμαν (!!!) που οδηγεί μοναχός (!!!) και ανέρχονται σε 20 ευρώ το άτομο! Αν δεν έχεις,σου λένε να μην πας! Ίνα είναι σίγουρο:αν θες να επισκεφτείς τη Μονη Βατοπεδίου,πρέπει να πληρώσεις!"

Τι να πρωτοσχολιάσουμε; Τα αισχρά ψεύδη και αθλιότητες του "κυρίου" Ευαγγελατου; Εδώ ακόμα και οι...πέτρες γνωρίζουν ότι τα ιδιωτικά ταξί στο Άγιον Όρος ΔΕΝ είναι πούλμαν,αλλά βανάκια χωρητικότητας 10 ατόμων,οι οδηγοί είναι ΛΑΙΚΟΙ και όχι μοναχοί και το σημαντικότερο,δρομολόγια γίνονται ΠΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΝΕΣ και όχι μόνο προς το Βατοπέδι!

Μάλιστα,η Ιερά Επιστασία του Αγ.Όρους έχει καθορίσει τις τιμές βάσει χιλιομετρικής απόστασης,ώστε να μην υπάρχουν παρατυπίες. Για του λόγου το αληθές,παραθέτουμε δίπλα φωτογραφική ΑΠΟΔΕΙΞΗ (τι,μόνο ο Νικολάκης θα έχει;) του τιμοκαταλόγου που είναι αναρτημένος στις Καρυές (η ποιότητα δεν είναι καλή,αλλά φαίνονται οι τιμές μεταξύ των Μονών υπό τον τίτλο "Κόμιστρα Διαδρόμων ανά 1-10 άτομα").

Αυτές ήταν οι...φοβερές και τρομερές αποκαλύψεις του Ευαγγελατου!!!Τι να σας πούμε,συγκλονιστήκαμε βαθύτατα!Για τους μεν καλεσμένους,ας μη μιλήσουμε καλύτερα:ξανά ο...Κόκκινος Πάνος (αλήθεια,ΠΟΣΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ για να είναι παρών σε κάθε εκπομπή;),μια δημοσιογράφος (;) και ο κ.Λούλης,τέως διοικητής του Αγίου Όρους...ειδικά για τον τελευταίο ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΛΙΒΟΜΑΣΤΕ για την κατάντια του να συμμετάσχει στη συγκεκριμένη εκπομπή όχι υπερασπίζοντας τα δίκαια του Αγίου Όρους,αλλά παίρνοντας μέρος σ'ενα πανηγυράκι κουτσομπολιών και "χαλαρής",μπορεί και...τρέντυ διάθεσης. Δεν είναι δυνατόν,κύριε Λούλη,να κάθεσαι και ν'ακους γελώντας την αισχρή προπαγάνδα για θέματα που ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ και να σπας πλάκα με το αν η Νόβα προβάλλει... "γυναίκες και γυναικάρες"!!!Απλά έλεος...

Το δε κοινό,ας το αφήσουμε...όπως σε όλες τις εκπομπές του Ευαγγελατου,ένα τσούρμο άσχετοι που θα ταίριαζαν καλύτερα σε συζήτηση καφετέριας για το τι φόρεσε η τάδε τραγουδίστρια,παρά σε υποτιθέμενη σοβαρή και...αποκαλυπτική εκπομπή για το Βατοπέδι.Τα-μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού-άτομα με γνώσεις που ήταν παρόντες,δεν πήραν το λόγο,γιατί προφανώς θα χάλαγε η προπαγάνδα του οικοδεσπότη. Ας είναι καλά λοιπόν οι σχόλες "δημοσιογραφίας" του Αντ1 ή αλλιώς χειροκροτητές-οπαδοί του εν λόγω "τηλεστάρ".

Κλείνοντας,θα πούμε ότι η συγκεκριμένη εκπομπή ήταν σαφώς κατευθυνόμενη και δε μας πείθουν οι καλές σας προθέσεις,κύριε Ευαγγελατο...ούτε με το βίντεο που προβάλλαται ΣΚΟΠΙΜΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ σχετικά με το "άλλο Αγιο Όρος",όπως είπατε. Υπάρχει πάρα πολύ υλικό όχι για το "άλλο",αλλά για το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ Άγιον Όρος,το οποίο μπορείτε εύκολα να το ανακαλύψετε εσείς και οι συνάδελφοι σας με μια επίσκεψη εκεί και ειδικά στη Μονη Βατοπεδίου.

Έλα όμως που δεν τολμάτε να πατήσετε! Βλέπεις,θα χαλάσει το παραμυθάκι σας και θα απομυθοποιηθεί η εικόνα της "μπιζνας" και της "χλιδής" που προβάλλετε για το Περιβόλι της Παναγιάς.

Δεν πειράζει,λοιπόν.Καθίστε εσείς και κάντε κριτική εκ μακρόθεν κι εκ του ασφαλούς και αφήστε ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗ που πηγαίνει στο Άγιο Όρος να έχει τη δική του προσωπική γνώμη και μαρτυριά γιαυτό.Η οποία κάλλιστα μπορεί να συνοδεύεται και από ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ,που θα παρουσιάσουμε σύντομα...
Απο το hellas-orthodoxy

0 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Related Posts with Thumbnails