Καλώς ήρθατε

Πανηγυρίζουν οι λαθρομετανάστες για την υποχώρηση της κυβέρνησης

Πανηγυρίζουν στο Μέγαρο Υπατία οι μετανάστες για το πακέτο μέτρων που τους ανακοίνωσε ο Γ. Ραγκούσης και με το οποίο συμφώνησαν και αποχωρούν. Να είναι άραγε από την απεργία πείνας και δεν κατάλαβαν τι τους είπε ή πράγματι η κυβέρνηση “ξεβρακώθηκε” προκειμένου να λύσει το θέμα χωρίς να υπάρξουν νεκροί;

Η ουσία είναι πως σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, τους δίνεται η δυνατότητα παραμονής με 8 αντί για 10 χρόνια εργασίας, μειώνονται τα ένσημα για να πάρουν άδεια, θα μπορούν να πηγαιοέρχονται στις πατρίδες τους και να επιστρέφουν στην Ελλάδα και παίζεται ένα θρίλερ με το καθεστώς ανοχής το οποίος από 6+6 μήνες φαίνεται να γίνεται 6+… επ’ αόριστω καθεστώς ανοχής.

Κάτω από το φόβο της ξεφτίλας πανευρωπαϊκώς και...αντιλαμβανόμενη τα λάθη που έκανε, η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει γη και ύδωρ προκειμένου να φύγουν οι μετανάστες από το Μέγαρο Υπατία. Οι τελευταίοι πανηγυρίζουν και λένε ότι ο αγώνας τους δικαιώθηκε. Αν έχουν δίκιο θα φανεί στο άμεσο μέλλον. Διότι κάποιοι λένε ότι ο Ραγκούσης τα υποσχέθηκε όλα αυτά για να τους ξεφορτωθεί, να σταματήσουν την απεργία και να γλιτώσει η χώρα την ξεφτίλα ενός θανάτου, και στη συνέχεια θα σκληρύνει τη στάση του και δε θα κάνει τίποτε απ’ όσα τους είπε. Αν είναι τόσο έξυπνος θα το δούμε, αλλά αν υποχώρησε κι έπεσε τόσο χαμηλά υπό την πίεση των μεταναστών τότε καλύτερα να παραιτηθεί.

Τι μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεκτές έγιναν από τους μετανάστες απεργούς πείνας οι τελικές προτάσεις της κυβέρνησης, μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της ΓΣΕΕ ανάμεσα σε υπουργούς και εκπροσώπους των μεταναστών απεργών πείνας και της πρωτοβουλίας «Αλληλεγγύη».

Την αισιοδοξία του ότι οι τελικές προτάσεις της κυβέρνησης θα γίνουν απόδεκτές από τους μετανάστες απεργούς πείνας, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, μετά το πέρας των συνομιλιών.

«Προχωρήσαμε στην τελική διευκρίνηση όλων όσων συζητήθηκαν την περασμένη Παρασκευή και όσων δημόσια έχουμε διατυπώσει, ως κυβέρνηση, από την αρχή της απεργίας πείνας με την κατάληψη της Νομικής. Εξηγήσαμε στους απεργούς πείνας ότι έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας, καθώς και ότι έχει εξαντληθεί η φέρουσα ικανότητα της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας μας για να δεχθεί επιπλέον αριθμό μεταναστών», ανέφερε ο υπουργός.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Εργασίας, Άννα Νταλάρα, επισήμανε ότι «μέλημά μας ήταν η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, με παράλληλη εφαρμογή των νόμων. Προτείναμε λύση ασφάλειας για όλους τους πολίτες, Έλληνες και ξένους, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την αναστολή απομάκρυνσης, τη δυνατότητα ανανέωσης του καθεστώτος ανοχής, τη δυνατότητα μετακίνησης, τη μείωση των ενσήμων, στην οποία ήδη έχει προχωρήσει το υπουργείο μας, καθώς και ρυθμίσεις για όσους έχουν εκπέσει της νομιμότητας».

Τέλος, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, υπογράμμισε ότι «για την κυβέρνηση η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη και αδιαπραγμάτευτη και αυτό το ξεκαθαρίσαμε από την περασμένη Παρασκευή. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε κάθε έναν απεργό πείνας, που έχει ανάγκη να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Δεν πρέπει να θρηνήσουμε θύματα».
από το antinews

1 μας είπαν την γνώμη τους, εσύ;:

Ανώνυμος είπε...

Ο,τι και να σκεφτηκε ο Ραγκουσης, αυτος και τα αλλα παιδια της παιδικης χαρας, ξεφτιλιστηκαν κανονικα.
Οι ΛΑΘΡΟμεταναστες τους ξεβρακωσαν κανονικα.

Related Posts with Thumbnails